Batibouw 2018

Zowel op het gebied van bouw, renovatie of inrichting is Batibouw een onmisbare partner om de juiste keuze te maken. Zoals elk jaar heeft SieMatic ook dit jaar de laatste nieuwigheden voorgesteld in Paleis 11 (stand 311).

Sinds haar oprichting in 1929 is Siematic gedreven door dezelfde gedachte: keukens ontwikkelen die een voorbeeld zijn op het gebied van opstellingsmogelijkheden, elegant ontwerp en nauwkeurige afwerking van de hoogwaardige materialen. Daarnaast moet een SieMatic het leven vergemakkelijken én plezier geven. Met SieMatic creëer je een keuken die je persoonlijkheid perfect weerspiegelt. Maak je keuze uit de drie collecties, SieMatic-lifestyles: PURE, URBRAN, of CLASSIC.

PURE lifestyle

De SieMatic-lifestyle PURE geeft je een schat aan creatieve mogelijkheden om van het leven te genieten. Met ruimteconcepten waarin de functies van de keuken perfect en subtiel zijn geïntegreerd in de interieurarchitectuur. Het elegante, minimalistische design van de meubelen uit de SieMatic-lifestyle PURE brengt tot uitdrukking wat werkelijk van belang is: de blijvende waarde van de exclusieve materialen en de precieze afwerking tot in het kleinste detail.

Frame Design

Binnen de Pure-lifestyle is ‘Frame Design’ het laatste nieuwe designconcept, ontwikkeld in samenwerking met het Berlijnse architecten- en designbureau Kinzo. Het bijzondere kenmerk is de 2 cm dunne lijst die de geïntegreerde elementen omkadert: een design dat duidelijke grenzen stelt en tegelijkertijd ruimte geeft aan talrijke indelings- en ontwerpvarianten – van kastopstelling tot wandmeubel. De omkadering zorgt voor een zwevend effect. De verschillende delen vormen bouwblokken om sculpturale meubels mee te ontwerpen die zowel architecturaal als esthetisch een brug slaan tussen keuken en leefruimte.

Tot de designtaal van deze nieuwe collectie hoort ook een apart aanbod van materialen en kleuren die naadloos op het concept zijn afgestemd.

URBAN lifestyle

De SieMatic-lifestyle URBAN is veelzijdig en uniek. Kenmerkend is de onconventionele tegenstelling tussen met zorg geselecteerde objecten en thematische contrasten: spannend en rustig, vreemd en vertrouwd, bescheiden en uitbundig, rommelmarktvondst en designklassieker. Het is de individuele esthetiek die getuigt van de ervaringen, waarden en tegenstellingen van een persoonlijkheid. Het is de 'solitaire’ inrichting die maakt dat elk object een relatie aangaat met de dingen om hem heen. SieMatic 29, een unieke klassieker

De SieMatic 29 vormt een karakteristiek element van de SieMatic-lifestyle URBAN. Dit tijdloos elegante vrijstaande keukenbuffet is een hommage aan de geschiedenis van de onderneming. Het ontwerp refereert naar 1929, het jaar waarin oprichter August Siekmann het bedrijf opstartte. De vorm van de taps toelopende, afgeronde zijpanelen geeft het zijn onmiskenbare silhouet. Het is verkrijgbaar in diverse formaten en in alle SieMatic kleuren en materialen.

CLASSIC lifestyle

Componeren is een kunst - ook bij interieurdesign. Met dit in gedachten ontwikkelde SieMatic in samenwerking met gerenommeerde internationale ontwerpers, ruimtelijke concepten voor de lifestyle CLASSIC. Met mogelijkheden die veel verder gaan dan het traditionele keukenontwerp en alle ruimte aan je eigen interpretatie bieden. Speel met stijlen en componeer schijnbaar tegenstrijdige elementen tot een harmonieus geheel. Zo verbind je oude en nieuwe waarden op elegante wijze tot je persoonlijke klassieke interieurdesign. Pictures: I will send you some pictures from our photographer via WeTransfer, you can use these on the du Port website.