Batibouw 2019

SIEMATIC – 90th CELEBRATION YEAR MARKS A NEW ERA

TIMELESS BY TRADITION – Moderne stijlen sinds 1929

Een gordijnenwand loopt als een rode draad doorheen de stand van SieMatic op Batibouw en vormt voor de aandachtige bezoeker het getal negentig. Een knipoog naar de verjaardag van het merk dat in 1929 werd opgericht in Löhne, de thuisbasis van de heer Ulrich Siekmann, CEO van het bedrijf. Het verklaart meteen waarom SieMatic vandaag de dag wordt beschouwd als een icoon van kwaliteit en design. In een tijd van globalisering en vluchtige trends bewaakt de derde generatie consequent de signatuur waarmee het merk de wereld veroverde. De baseline TIMELESS ELEGANCE overtreft dan ook de ijlheid van een holle slogan. Want het bewijs van tijdloze elegantie kan enkel worden geleverd door het verstrijken van de tijd.

 

EERBETOON AAN HET VERLEDEN MET EEN BLIK OP DE TOEKOMST

Wanneer design en innovatie hand in hand gaan, wordt er geschiedenis geschreven. In 1960 wordt SieMatic een merknaam. De rechtstreekse aanleiding is de lancering van de SieMatic 60, de allereerste keuken met kastdeuren zonder zichtbare handgrepen. Een technische revolutie die meteen ook resulteert in een modernistisch lijnenspel dat de tand des tijds doorstaat. De SieMatic 60 wordt dan ook beschouwd als een designklassieker die ontwerpers vandaag nog steeds inspireert. Getuige daarvan de grafische, strakke belijning van de PURE-collectie die niet toevallig dit jaar in de schijnwerpers wordt gezet op Batibouw. Als een eerbetoon aan het verleden, maar ook als een vertrekpunt voor de toekomst.

 

MINIMALISME ALS MAAGDELIJK CANVAS

SieMatic heeft altijd al maatwerk geleverd, maar wil nu nog een stapje verdergaan. De PURE-collectie is daarom het ideale vertrekpunt. Minimalisme als een maagdelijk canvas dat uitnodigt tot creativiteit. Omdat klanten vandaag hun persoonlijke stempel willen zetten. Omdat keukens steeds meer deel uitmaken van de leefruimte. En interieur steeds meer wordt gezien als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie. Toon me je keuken en ik zeg je wie je bent. Daarom lanceert SieMatic een nieuwe baseline: Your Lifestyle Kitchen.

 

EINDELOOS COMBINEREN

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar personalisatie duwt SieMatic de klant niet in het keurslijf van één collectie. Stijlelementen uit de collecties PURE, URBAN en CLASSIC kunnen eclectisch gecombineerd worden. Er waait een nieuwe wind en dat reflecteert zich ook in de opbouw van de stand. Geen gesloten frame, maar een open ruimte waar verschillende stijlwerelden vloeiend in elkaar overlopen. Een compacte configuratie met kleuraccenten en een kruidentuin geïntegreerd in het Terrazo-werkblad resulteert in een URBAN-look. In een andere opstelling zorgt de aansluiting van de eettafel op het keramisch werkblad voor een verlengend effect. In de derde keuken gaat dan weer alle aandacht naar het kookeiland dat ook fungeert als toogelement voor ontbijt of aperitief. Het zijn ‘slechts’ drie stijloefeningen om aan te tonen dat de combinatiemogelijkheden eindeloos zijn. Door te spelen met kleuraccenten, texturen, verlichtingselementen en ogenschijnlijk kleine details zoals plinten en de dikte van de werkbladen wordt een keuken op maat voor iedereen ontworpen. Niet alleen in functie van het interieur en de beschikbare ruimte, maar ook in functie van ieders budget.

 

NEXT GENERATION

SieMatic reikt de hand naar een nieuwe generatie die op zoek is naar een kwalitatieve, betaalbare stijlvolle keuken op maat. Omdat de keuze van materialen een grote impact heeft op het prijskaartje, worden ook budgetvriendelijke alternatieven - zoals kunststof of semi-lak dit jaar in de verf gezet. Weliswaar zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het tijdloos design waarvoor SieMatic al negentig jaar bekend staat. Zo wordt ook de Millenial klant gewezen op de toegankelijkheid van het merk.